Kto stojí za občanom?

16. apríla 2021, emil, Nezaradené

Včera a dnes sme sa dozvedeli, že prezidentka stojí za Baťovou a dnes že minister zdravotníctva stojí za Baťovou. Od ministerky spravodlivosti, že utajenú zmluvu treba zverejniť, ministerstvo zdravotníctva dnes požiadalo ruskú stranu o súhlas na odtajnenie zmluvy, to znamená, že prezidentka ani ministerka nehovorila pravdu a na zverejnenie zmluvy treba súhlas druhej strany. Dámy zrejme majú problém čítať s porozumením, alebo klamstvo ako súčasť mentálnej výbavy. Dúfam, že požiadali aj o zverejnenie zmlúv na dodávku ostatných vakcín, aby si ich občan mohol porovnať.

Matoviča nemusím a neveril som, že ten Sputnik V dokáže naozaj zabezpečiť, ale podarilo sa  a máme ho na Slovensku. Veľa ľudí v Sputnik V verí a dalo by sa zaočkovať. Ak sa stali chyby, tak ich treba doložiť a určiť zodpovedných vinníkov. Neverím v dôvod uvedený prezidentkou, že dodávateľ požiadal o vrátenie vakcín z titulu neuhradenia faktúry, v takom prípade by tomu predchádzala urgencia na  jej uhradenie. Verím, že v skutočnosti cirkus, ktorý sa tu rozpútal po príchode vakcín, dodávateľa hlboko urazil a toto mala prezidentka okamžite zastaviť a nie kuť pikle stretnutím s Baťovou /2.3.2021/.

Minister zdravotníctva by mal stáť za rezortom, ktorý riadi a veľmi rýchlo zverejniť prečo nedošlo k včasnej úhrade faktúry a kto za to zodpovedá, kto zodpovedá za ďalšie chyby z hľadiska porušenia zmluvy. Ak je pravdivý mail, ktorý odišiel zo ŠUKL na OMCL laboratória, tak by mal okamžite vyvodiť závery voči riaditeľke. Ak koná inak, asi mu pojem profesionálnej cti nič nehovorí a na miesto, ktoré zastáva nepatrí. Je potrebné aby všetci zodpovední urobili maximum pre využitie Sputnika V v prospech slovenských občanov-čas sa kráti-použiteľnosť je len do 7. mesiaca tohto roku. Ak nám Sputnik V odíde-za ním by mala okamžite odísť aj prezidentka, minister zdravotníctva a aj tí, ktorí celý cirkus rozpútali. Za ich zásluhy ich určite radi zamestnajú tí, ktorých záujmy a priania tu doteraz zastupovali a určite mimo Slovenska. Za občanmi nestoja, nikdy nestáli a občanom SR chýbať nebudú.