Gorila sa asi vyparila.

13. júna 2021, emil, Nezaradené

V súvislosti so stále prezentovaným heslom o rozviazaní rúk polícií a prokuratúre a aktivitami NAKA sa otvára čoraz viac otázka-čo sa stalo s „Gorilou“? Je to jedna z najväčších zlodejín v slovenskej ekonomike. V nedávnej minulosti bola neustále predmetom médií a sťažovali sa naši „najslávnejší a najlepší vyšetrovatelia“ Gajdoš a Kyselica, že im je bránené vo vyšetrovaní kauzy. A média ich oplakávali a žiadali rozviazanie rúk polícií vo vyšetrovaní kauzy.

A teraz je tu úžasné ticho-už nejde o miliardy-rozkradnutý majetok štátu, rozkradnuté zdravotníctvo, strácajúce sa peniaze v zdravotných poisťovniach? Média sú ticho, policajti-ako keby NAKA neexistovala a národ sleduje divadlo hercov NAKA a špeciálnej prokuratúry pri riešení politických objednávok. O uvažovaní a postupoch tohto spolku nasvedčuje aj prípad advokáta Ribára s opätovným zadržaním a následným návrhom na väzbu za skutok, ktorý sa mal stať v roku 2004. Chápem celé dianie, ako snahu odviesť pozornosť od káuz, ktoré sa dotýkajú samotného špeciálneho prokurátora.

Podporujem očistu spoločnosti od  zločincov, ale musí postupovať naprieč celou spoločnosťou a nesmie byť politicky motivovaná a kajúcnici nemôžu zostať nepotrestaní.

Tím vyšetrovateľov „Gorila“ vyšetruje kauzu už 10 rokov. Tím, ktorý navrhol vtedajší policajný prezident Spišiak a schválil vtedajší minister vnútra Lipšic-funguje dodnes a výsledok 10 ročnej práce je nula, pritom ekonomická trestná činnosť je evidentná a škody a následky obrovské. Iba záujem médií a polície na doriešení je po voľbách nulový. Prečo? Žeby už vyšetrovanie splnilo cieľ, alebo nie je záujem postihnúť zodpovedných?