Založ si blog

Budú obyvatelia SR živým štítom vojsk USA?

V súvislosti s dynamickým vývojom a stupňovaním napätia medzi Ukrajinou a Ruskom, ako aj podielom USA na tomto stave sa vôbec nespomína otázka budovania vojenských základní USA na území SR v Kuchyni a na Sliači. O stave v oblasti pripravovanej zmluvy medzi SR a USA aj vďaka priorite téme pandémie vzniklo informačné vákuum, ktoré vyhovuje zodpovedným zložkám na Slovensku a myslím si, že takáto otázka nie je iba záväzkom súčasnej vlády alebo parlamentu, ale aj trvalým záväzkom všetkých občanov, ktorí budú znášať jej dôsledky. Treba si uvedomiť aj to že návrh vznikol z iniciatívy USA a môžeme si všetci iba domýšľať dôvody tejto iniciatívy. Ako podporné argumenty pre moje tvrdenie je možné uviesť najmä nasledovné:

-s pobytom cudzích vojsk máme negatívne skúsenosti a dobrovoľne sa chceme k problémom v tejto oblasti vrátiť

-armáda USA neopúšťa svoje základne v cudzích krajinách nikde vo svete-výnimku tvorí Vietnam- ale vieme čo ich to stálo

-pri konfliktnom pôsobení USA sa môžeme stať obeťou prípadných odvetných akcií

-správanie sa veľvyslanectva USA na Slovensku a rešpektovanie platnej legislatívy je už známe/napr. oplotenie na Hviezdoslavom námestí/.

-pri politike USA na Ukrajine a vojenskom zapojení sa dokonca obyvatelia môžu dostať do polohy živého štítu pri prípadných protiúderoch na ich základne.

-treba mať na pamäti, že zmluva o základniach, znamená trvalú stratu zvrchovanosti SR.

Z uvedených dôvodov je bezpodmienečne nutné poznať zo strany občanov návrh zmluvy pred jej schválením a prípadné schválenie musí byť vopred potvrdené referendom.

Kto môže za súčasnú situáciu? A kto za to zaplatí?

05.03.2022

Raz sa budeme za dnešok všetci hanbiť. Za svoje postoje a za konanie našich politikov a to, že sme im nechali voľné ruky v ich konaní vojnových štváčov. A výsledkom okrem iného bude naša chudoba a ešte väčší diktát USA v Európe a vo svete. Ako hlboko musíme ešte padnúť, aby sme sa poučili? Občanov na Ukrajine je mi ľúto a treba [...]

Gorila sa asi vyparila.

13.06.2021

V súvislosti so stále prezentovaným heslom o rozviazaní rúk polícií a prokuratúre a aktivitami NAKA sa otvára čoraz viac otázka-čo sa stalo s „Gorilou“? Je to jedna z najväčších zlodejín v slovenskej ekonomike. V nedávnej minulosti bola neustále predmetom médií a sťažovali sa naši „najslávnejší a najlepší [...]

Zmestia sa niektorí policajti do kože?

21.05.2021

Dnes prebehla médiami informácia o neúspešnom pokuse zásahovej jednotky Úradu inšpekčnej služby zadržať bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana. Čo človeka zarazí, je postup-vylomenie dverí a zásah o 05,00 hod- metódy používané voči nebezpečným páchateľom. Kto zaplatí škodu na dverách a zárubni, ako zabezpečia policajti UIS byt proti prípadnému [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 68119x
Priemerná čítanosť článkov: 2962x

Autor blogu

Kategórie